Ležící pacient
Srdce v háji,
tělo nosné proleženiny
a jediné,
co si přeje,
je se netrápit.
Jeho žena Maruška
odešla už je to
přes dvacet let
a od té doby si přeje
po táhlé smyčce
za ní uletět.
Vykřičník
a nezájem o živý svět.
II.
Volá máma.
Strejda měl narozeniny.
Už je to dávno.
Nekomunikuje.
Bolest tlačí
a bere si své právo.
Tady už rozhodne čas
a Bůh natáhne plátno.
Přečteno 109x
Tipy 34
Poslední tipující: Misha, Jan Kacíř, Iva Husárková, jort1, RadekČ, IronDodo, Ophelia81, Anfádis, Marťas9, zase já, ...
Komentáře (12)
Komentujících (6)