Jsem jako pták v kleci zavřený,
křídla mi mříže svírají
I když se vzpínají,
na svobodu nesmějí
K nebesům opět vzlétnout touží,
marné je jeho volání
Jednoho dne se však osvobodí,
nikdy už nebude v kleci jako ve vězení
Po svobodě se mu svět otevírá,
vítr mu nové písně o ní šeptá
V očích mu slunce září,
až ho svým jasným svitem oslepí
Ostré peří se roztáhne,
křídla s novou silou tlučou
Let mu sílu dává,
která ho vřed pohání
V jeho srdci tiše píseň svobody zní,
v duši stín klece zůstává, která ho kdysi věznila
V jeho srdci je nekonečný prostor pro sny,
které svoboda umožňuje