Průnik historií
Listuji Evropou,
kdo kdy vládl.
Cítím uvnitř
lidí nenávist
a boj o moc.
Dynastie Konstantina
byla založená na lži
a čpí tu krev
ba prosáklá špína.
Karlovci ze sluhů
se stali vládci.
Pročítám dál
tu brožuru,
co byla přílohou
časopisu
a dostávám se
do období válek
i zapovězených citů.
Matylda z Ringelheima
zakládá církevní instituce
a prý tím vyčerpává královskou korunu.
Každý každému je těžký rádce
a koukám,
že po výčitkách
jí dovolili se vrátit domů.
Tak šel čas.
A různě se vnímal
v barvě celibát.
Přečteno 120x
Tipy 22
Poslední tipující: Misha, IronDodo, jort1, martinaV, Marťas9, Emani, Aramgad, Ondra, Iva Husárková, Psavec, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)