Šalamoun
Pane, hošík se táže
starce s holí.
Ach, řekněte,
jak s ní chodit bolí.
Kluku, zlatý,
zeptej se mlhy.
Už jsem v knihách
a květy se se mnou pojí.
Já nerozumím.
Ach, duše chce třetí oko.
Šalamoun se tiše dívá.
Víš chodím tu tiše,
aby jsi mě neslyšel
a neplakal,
že jsem nehmatatelný.
Ale ten stín jsem já.
To dítě,
co se ptá.
Jednou si projdeš dráhu života.
Ale teď utíkej.
Mládí je království
a mně už chybí slova.
Jsem už socha
a hladím z jiného světa.
Amen.
Neboj, ty vezmeš barvy
a dáš mi světlo průvodcem podsvětí.
Metafora je kříž k bráně vědomí.
Aleluja v oknu dojetí.
Přečteno 134x
Tipy 40
Poslední tipující: Misha, Jan Kacíř, Sonador, IronDodo, jort1, Kubíno, Tom4594, RadekČ, Tomcat, kudlankaW, ...
Komentáře (10)
Komentujících (6)