Dvacátý osmý dopis lásce

Dvacátý osmý dopis lásce

Anotace: Harmonika 2024

Počítám dny,
kdy jsem uzavřela
pakt lásky.

Dá se žít v celibátu?


Víš, není nikdo,
kdo by Tě nahradil,
ale kvůli
básni si to nehodím.

Přeci by bylo škoda talentu?

Zas nejsi v dosahu

a brečím
i vidím tmu.

Jsem jenom žena
v melancholickém průvanu.

Za Ty roky mě znáš.
Každé šuškání
probere vřískot myši.
I popraskaný
strop mě slyší.

Uvidím Tě ještě někdy?

Slyším jen zvony
a trhlé sny.

Jsi cizí
a Tvůj dotek
mi nepatří.

Keramický anděl se na mě dívá.
Za rohem směje se i divá Bára.


Nebudu a nebudu jiná.


Nešťastně zamilovaná.


Slova jsou slabikou
a za zády ztráty.


Minulost prostě bolí.

Ztrácím list
již dvacátý osmý
a zase adresát neznámý.

Bojím se prozrazení.
I chodící noční můry.


Já nechcu prášky.
Jen srdce bolí.
Autor mkinka, 15.07.2024
Přečteno 65x
Tipy 25
Poslední tipující: Misha, mravenec, Marťas9, Tom4594, jort1, IronDodo, fisus, Psavec, Ophelia81, martinaV, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Tvé dnešní dvě básně mě opravdu oslovily. Závidím, jak krásně umíš psát. Děkuji za přečtení :-)

15.07.2024 16:12:08 | fisus

líbí

Děkuji vsak ty též píšeš hezky,u mě pisi slzy a z nich vznikají básně ten vnitřní svět,co neublíží a je ochranou před vnějším světem

15.07.2024 16:17:22 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí