Na dně (jezera)

Na dně (jezera)

Na dně jezera smutek netíží,
hlubina uspává, nešeptá - vstaň,
bezradný jelen k útesu se blíží,
napospas lesu zanechal svou laň.

Na dně jezera se nerozední,
chladná a mokrá odplata,
neřest stala se rutinou všední,
s laní v lese i malá kůzlata.

Na dně jezera je úkryt věčný,
tam lovci s puškami nemohou,
kamenům a bahnu býti vděčný,
když obtížné je stát na nohou.

Na dně jezera uléhat k spánku,
sny nepřichází - již se nezdají,
tři tečky zakončí poslední stránku,
hlasy neptají se, nešeptají…
Autor Seegr, 26.07.2024
Přečteno 60x
Tipy 8
Poslední tipující: IronDodo, Kubíno, MatyhoZmaty, mkinka, Jordliana
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí