Naděje postavila most,
jak rád po něm kráčím.
Den čeká se mnou,
hraje si na hostitele,
co u sklenky tiše podřimuje
a prosí
o pořádné spropitné.
Tikot se zastavil.
Úsměv vykrojen.
Most se rozplynul.
Cesty opět kříží prach…
Ukryl jsem tam kousky srdce,
tiché roznětky osudu.
Pro každou mouchu slast.
A já myslím stále
na Tvůj tyrkysový šat,
co jen snění drží naživu
nevydrží…