Já to nuže říkal

Já to nuže říkal

Anotace: *

Tma a nic než dna
má prdelatá roklina
zeje kapsou prázdnou much
bez tkaniv a bez masa
sem kořistí i mučedníkem
ten žravec po mé smrti prahne
a tloustne, jak ta nenasytná čuňata v bahně
přesto váhnou vadnu níž
až k sychravému postižení spíš
říkejte mi proto kostra churavá
za chvíli už budu pod zdrásavým drnem s géniem Váchalem.


Já to nuže říkal
ale neposlouchali jste od počátku
teď držte huby éterické málomluvna
nesním v rakvičce nesladce rtuťné
nepojím ani housenku čerstvou
ani mola, co naráží na lampičce u domu svůj vztek.



Vzdychejte stromovci nelidští nade mnou
a nechtějte nasrat hromy dračích Bohů
to by byla metelice jako mor
zaprosím vás voskové figury
nepleňte žaly na hrozivé hroby
ať tady máme svatý pokoj
a tuhneme v rozkladu sazí vrytých vzpomínek
k snícím souchutinám spálených mravenišť bíd
tudy nevede odvaha přebít hřeby
jsou příliš přibité ostřím do tvrdého dřeva
je mi to líto, je ze mě lebka zbylá
a země se zatřásla a matička s ní
kap, kap
prší déšť karmínů
po svých stokách šlápot krysích početí.
Autor Dejvis, 09.08.2024
Přečteno 53x
Tipy 13
Poslední tipující: jort1, Kubíno, Fialový metal, Iva Husárková, Ondra, Psavec, zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Dejvi, máš moji hlubokou úctu. * píšeš fantasticky! s Tebou dokážu letět - i když v nižší letové hladině - měj krásné dny. :-))***

10.08.2024 03:59:40 | Iva Husárková

líbí

Děkuji Ivuško, jsi hodná * Objímám;)

10.08.2024 07:11:04 | Dejvis

líbí

i já Tebe. :-))***

10.08.2024 07:40:35 | Iva Husárková

líbí

Objimam

09.08.2024 12:57:18 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí