Rána jsou chladnější
A v mysli se mi honí
Roje divokých včel
Lesy žloutnou
Zpívají již písně podzimu
A v mojí duši
Cítím husté mlhy listopadu
Podzimní král
Se s létem marně soudí
O žezlo vládce
A barvy lesů
Javorových strání
Březových roklí
Smrkových výšin
Borových úvozů
Vzdávají hold
Konečkům léta
A rána jsou kratší
A v mysli se mi honí
Roje divokých včel