Už nemůžu dál tímto životem kráčet,
v srdci je tíha, jenž nechce spadnout
Tma mě čím dál víc obklopuje,
kam odešla ta naděje
Kroky jako stíny ve tmě váhají,
v bolestných myšlenkách plodí
Sny, co mě hřály, se v popel proměnily,
včerejší úsměvy se vytratily
Každá ztráta v duši má hlubokou jizvu,
každá vzpomínka mě svírá jako ve svěráku
V koutku srdce touha stále žije,
i když jsem unavená, bojovat se mi chce
Bez boje se totiž nevzdám,
přes všechny bouře kořeny své zapustím
Už nemůžu dál, ale musím to zkusit,
ještě jednou vstát a zároveň vytrvat
Tak stoupám vzhůru navzdory temnotám,
s vírou v srdci najdu opět své slunné dny
I když teď cítím, že síla vyprchává,
znovu jako Fénix z popela vstávám
naděje leží na dně truhly
té Pandořiny myslím jistě
naděje - to jsou ladné úhly
a nové světy v starém místě
naděje - to jsou křídla vážky
co představíš si u lopatek
naděje - most je přes překážky
mosazný klíček dětských vrátek
buď Fénixem - já víru tvoji sílím
a věřím, že to dáš / pro NADĚJI všem dalším chvílím
:)*
09.09.2024 08:23:31 | šuměnka
děkuji moc za milý komentář a moc si toho vážím, NADĚJE umírá poslední a pořád v koutku duše i srdce ji mám:-)
09.09.2024 19:45:48 | Misha
Jsi bojovnice, Miško...zvládneš, co je potřeba...a pak zas přijdou klidné dny*
08.09.2024 21:20:18 | cappuccinogirl
ano, jsem bojovnice, i když mi ty síly docházejí, pak jakoby mě něco hnalo kupředu, abych to nevzdávala, vůbec nevím, kdy ty klidné dny přijdou...
09.09.2024 19:46:59 | Misha