Nekonečná a slepá víra
že zázrak se stane
a hlavně jen neříct: běžte, pane!
Mnoho vášnivých slov
málo takových skutků.
Na sobě dlouhé závoje
delší než nevěsty mají
závoje tkané z chlípností
detaily květů orchidejí
zavoje ztěžklé marností
vnitřky přesládlých plodů.
Mnoho vášnivých slov
slova však pomalu stydla.
Nechám si jen ty závoje a
klidně ať obstoupí mě i mravní bída.
Roztáhnout nohy prý
je jako roztáhnout křídla.
nekonečná a slepá - je víra v rámci pobožníků
zázrak je všechno - co by druhý nepředpokládal
dáš-li své touze představu - tak pokyn dáš tak VZNIKU
všemu, pro co v tvé duši krásné duše oheň tužeb plál :)
10.09.2024 09:50:11 | šuměnka
Opět děkuji za krásný komentář. Moc ráda si čtu
i vaše další komentáře k básním jiných autorů.
11.09.2024 08:13:53 | karolinakarol