Čekání na Fénixe

Čekání na Fénixe

Složila jsem si loďku z papíru
a proplouvám s ní v jiném vesmíru.
Z času promarněná nekonečnost,
už nevím, co je soustředěnost,
pod koberec hrnu práci,
myšlenkami, v nichž se ztrácím.
Koukám do obrazovky duchaprázdně,
jak můra oknem, než se v noci zhasne,
zapomenu zalejt kytku
a v domě vrážím do nábytku.
Jsem zaseklá gramofonová deska,
to samé co včera, hraju i dneska.

V srdci furt slyším melodie
té milostné parodie,
topím se v obrazech vnitřního světa
vyvěrajících z pocitů a představ,
co jsou mé suvenýry z výletu
na sladce hřející planetu,
kde létala jsem v té její kráse
a o plamen nenadálý spálila se.
Na černý prach teď sežehlá jsem docela
a hledám Fénixe na dně svého popela.
Autor Šeříková víla, 12.09.2024
Přečteno 41x
Tipy 11
Poslední tipující: Ž.l.u.ť.á.k., šuměnka, Jan Kacíř, Iva Husárková, Psavec, cappuccinogirl, mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

..tak tu promarněnou nekonečnost ti nevěřím..:)

snad pro to první dvojverší tady;

z něhož je cítit, že se touláš ráda světy
že k poskládané loďce použiješ dým
změníš ji na parník - a nekonečnem pluješ v toku limonády
v obrazech vnitřních suvenýrů chuti kávy mletý

13.09.2024 14:32:33 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí