Pohromy
Svírá mne srdce,
když kounu co se děje.
Prosím Boha,
ať slunce se zase směje.
Nemohu víc dělat,
než sledovat tuto zkázu.
Povodeň je živel,
co hodí tě ze srázu.
Jen tiše trpět,
neb druzí nahlas pláčí.
Dát pomocnou ruku
při neštěstí to stačí.