Starý černý havran
Starý černý havran,
sedí na stromu,
do myšlenek zabrán,
vrací se domů.
Na nebi slunce krvavé,
v očích šedý zákal,
křídla jsou bolavé.
Přeletěl pohoří,
řeky nesčetné,
plamen však dohoří,
už znovu nevzlétne.
Mluvil s lidmi,
objevil svět,
přežil mnohé zimy,
už nevrátí se zpět.
A nad ním slunko krvavé,
nebe mu ódu zapělo,
křídla už nejsou bolavé,
venku se setmělo.
havran je silný spojenec!!
přináší poselství i krásy stránek stinných
povznáší - inspiruje - prosvěcuje stíny
v duchovní symbolice je havran - je velká věc!!
17.09.2024 09:48:05 | šuměnka
Já když vidím havrana, koukám na setkání mě kočky a jeho.Podivaji se na sebe a každý jde svou cestou, nedělají si nic,jako stáří známí.
16.09.2024 19:12:55 | mkinka