Zatoulaný beránek

Zatoulaný beránek

Anotace: Špetka dekadence

Bylo pozdě v noci
když potkal jsem v dešti
zmoklou tramvaj
jíž zkřížil cestu zatoulaný beránek
který utekl ze zatopené ohrady
aby zachránil svou kůži
žel jen na chvilku pouhou...

V odraze pouličních luceren se třpytí
říčka zvířecí krve s kalnou vodou
jež tiše stéká do kanálu
jsem jako jehňátko
co se potlouká sám černou tmou
až ke křížku u cesty

Déšť mne pronásleduje
celou cestu jak hladový vlk
do temného chřtánu lesa
kde mne žádná tramvaj nesrazí
Plechový zvonec na mém krku
cinkal jak železniční přejezd
však místo vlaků
vábil dravou zvěř z širokého okolí
tak se skrývám v tmavém hvozdu
dokud nezahynu hladem
Autor Petr27, 16.09.2024
Přečteno 43x
Tipy 7
Poslední tipující: IronDodo, Ž.l.u.ť.á.k., Psavec, šuměnka, Fractura cordis aperta, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

pozdě v noci bylo

a scénář poslední měl stránky

pro ovčí vlnu bílou

pro přechod do hádanky

zas světů nových - tady jen tělo

zůstalo ležet - pro chvíli zvědomělou :)

17.09.2024 09:25:05 | šuměnka

líbí

Hezké :)

17.09.2024 12:36:48 | Petr27

líbí

Dekadentně dobré, mrazivé.

17.09.2024 07:50:31 | Fractura cordis aperta

líbí

Moc děkuji :)

17.09.2024 12:37:10 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí