Dnešní noc

Dnešní noc

Anotace: Dekadentní verše o noci

Dnes v noci spatřil jsem měsíce zrod
v bledém úplňku, jež byl jak děcko nahý
číhal na mne u hladiny temných vod,
jako by chtěl dopřát zemi dostatek vláhy

Pustá tma bubnuje, jak padající jablka v sadu,
jen v černém zrcadle sedí bledá luna přísně
jakoby čekala na mojí nepochopitelnou zradu
tak mi do rána zpívá do oken hluboké písně

Když pokáceli starou túji, jež měla rezavou duši,
jako zvonící řetěz skrz na skrz prolezlý korozí
mé srdce rovněž usychá, když podzim kreslí tuší,
ale vytržení z kořenů rodného kraje snad nehrozí
Autor Petr27, 20.09.2024
Přečteno 8x
Tipy 2
Poslední tipující: karolinakarol, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí