Pomník u kolejí
Anotace: Podzimní smutná báseň
Pomalu se smráká
a do pučící tmy bliká pomník
stojící vedle kolejí
zrovna mrholí
a kalný déšť zháší smuteční svíce
jako pověstné Memento Mori
Tonoucí tma se chytá stébla
jež kdosi položil do vázy
na studený podstavec že žuly
spolu s kytičkou vřesu a ocúnů
co s podzimem vykvetou
Těžké mraky sklonily
své prošedivělé lokny až k zemi
jako vlajka stažená
na půl žerdi
když umře hlava státu
nebo básník
Přečteno 53x
Tipy 12
Poslední tipující: IronDodo, Pettie, Kan, Marťas9, cappuccinogirl, Rozmarýna, Psavec, mkinka, Iva Husárková
Komentáře (2)
Komentujících (2)