Osobní lékař

Osobní lékař

Anotace: už mě to tu v šuplíku pálilo moc dlouho

Jdu sem, kde mohu beztrestně plakat
co napáchala si nelze mazat
sekce, kde vévodí chlad a slzy
tiché pokoje a samota noci.

Prodlužování života na přístrojích
jsi lékař, který ovládá jich
necháváš kontrolky stále blikat
já mohu jen dýchat, přežívat a vzdychat.

Sama si smrtelný stav přivodila
mozek už bez kyslíku
kdy k tobě se přikradla
další orgány selhávaly
do ledové vody se propadla.

Hru o tebe rozehrála
nezdá se, že vyhrávám
své orgány darovala
teď smrt jen pomalá a týravá.

Kéž dokázala bych
vyslovit ta slova:
prosím pane doktore
bolí to nesnesitelné kóma
odpojte přístroje…

Nikdy nebudeš číst zprávu
čeho schopná naivní paní
nechceš znát diagnózu
a navíc předem dostalo se mi varování.

Vzpomínky, chlad a strnulost
do skonání.

Autor karolinakarol, 17.10.2024
Přečteno 41x
Tipy 10
Poslední tipující: Ďábel sám, Psavec, Stanislav32, šuměnka, Ondra, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Objimam virtuálně

17.10.2024 14:56:31 | mkinka

líbí

Děkuji a nápodobně.

17.10.2024 15:53:01 | karolinakarol

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí