esence básnictví
být básníkem je smrtelná nemoc
jen v prostých řádcích hledat pomoc
dusivá tíže krásnou se zdá být
tvá duše může vesele hnít
když rozum káže krýt si hlavu
a odložit na chvíli kříž
ty v nadpozemském stavu
přijdeš ještě blíž
když pak spatříš krásu
co káže ti jít dál
rudě zářícího se držíš vlasu
i když řezá, lepší pocit jsi nepoznal
papír navždy drží smyčku
kterou prohlubuješ své rány
varovný zvuk umíráčku
neslyšíš
procházíš úrodné veršů lány
Přečteno 76x
Tipy 15
Poslední tipující: Bosorka9, K8OS, IronDodo, Emily Říhová, Ž.l.u.ť.á.k., Iva Husárková, Pettie, Elisa Day, víc, die4roses, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)