Cesta podzimem
Anotace: Podzimní smutná lyrika
Na podzim, když venku mrholí
jedu ranní tramvají do práce
za kalnými okny mizí okolí,
když venku visí tma, jak v oprátce
Na stromech kol silnice listy žloutnou,
jako když se pivo ve sklenici orosí
šel tudy podzim s rozladěnou loutnou
a vše obarvil, ač se ho nikdo neprosí
Tvrdý alkohol, hlavu rodiny stíná,
jako ve středověku nelítostný kat
a když krví zbarví se černá hlína
přestaneš se snad smrti bát
Přečteno 89x
Tipy 31
Poslední tipující: Rafinka, takova, Stanislav32, LaBruja, šuměnka, Krahujec, Pettie, Helen Mum, martinaV, Veru, ...
Komentáře (16)
Komentujících (9)