Beton

Beton

Anotace: Vím, že má snaha byla na špatném místě. Stále však jsem rád, že jsem se alespoň snažil.

Sedím ve vlaku a mám jen svou hruď,
která se mění v zlámanou pruť.
Vše je tak chladné a vyprahlé snem,
který mi kdysi tolik hrál dnem.

Teď však jen mlha mne kymácí vlnou.
Vše je tak vzdálené, větry v zrak plynou.
Mé vlasy bez vzdoru mlátí mou tvář
a smysly mé do sebe zouváš.

Průzračná, nebeská, zářící mláď.
Mne stále v myšlenkách jenom dál mlať!
Zmařen byl můj čas, teď již jen jizvy
hluboko v betonu v mém mozku jizby.

Šerosvit prosvítá okem do domu.
Nucen se koukat, beton zdi lámu.
Ten postaven byl bývalým sluhou,
z naděje věčnosti přespříliš tuhou.

Za krbem v rohu teď kompostuje.
V původním postoji mi salutuje.
Já ho znám, strávil mi dětství.
Teď je zde mrtev a vzpomínku rodí.
Autor Ořešník, 13.11.2024
Přečteno 40x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, IronDodo, Ondra, neumelec_zivota, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel