Dušičky

Dušičky

Anotace: Chmurné verše s dušičkovou tématikou

O dušičkách hoří hřbitovy
zlatými plamínky
jako spadané dýky listů
jež bodají do srdce stále hlouběji
a hlouběji
stromy stojí jak prázdné vázy
bez vody a květin
kterým podzimní vítr hlavy sťal

Krev z listů dláždí cestu
od hřbitova k domu
jen listopadové šero obepíná
šedivá zeď mlhy
za tou zdí v teple pokoje
piju vermut a při vzpomínce
na všechny zesnulé
se pomalu opíjím pod obraz

Na sklonku podzimu
už stmívá se brzy
a první sněhovè vločky
usedají lidem na řimsy
hned však hynou
neboť nemají síly nazbyt
jako narozená miminka
jež nebyla řádně donošená
Autor Petr27, 16.11.2024
Přečteno 18x
Tipy 9
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, cappuccinogirl, Iva Husárková, zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Nějak mi to sedí k noci,co nemohu spát a děkuji za sdílení.

16.11.2024 23:56:35 | mkinka

líbí

;) díky

17.11.2024 00:01:05 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel