Zimní den

Zimní den

Anotace: O vycházce ve sněhu :)

Zas po roce potkávám pluhy v ulicích
jak hrnou hroudy sněhu
stejně tak před sebou hrnu splín
však místo holých brázd
mám v zádech závěje smutku

tak jdu sám zimním městem
než polekal mne kos
jenž prolétl zasněženou brankou
měl zdá se na spěch
ani neposeděl na ojínělém plotu
neboť jej hlad a mráz žene dál

Zase sněží a stromy podél cest
slabě mluví do větru
ač nerozumím jejich řeči
jako bych slyšel v hlase obavy
snad o válečné vřavě
kdesi za širým Dunajem
a o tom že sníh je balzám
pro zraněnou krajinu
jež krvácí z rozmaru mocných
Autor Petr27, 23.11.2024
Přečteno 26x
Tipy 10
Poslední tipující: šuměnka, mkinka, Sid, Iva Husárková, cappuccinogirl, Psavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

nikdy nejsi sám!
(ač si to myslíš)

24.11.2024 13:50:55 | šuměnka

líbí

jj vím :)

24.11.2024 14:00:15 | Petr27

líbí

Díky za tohle...
Oslovilo a moc*

24.11.2024 00:31:19 | cappuccinogirl

líbí

Děkuju moc :)

24.11.2024 11:01:17 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel