...Bída...
Anotace: Smutná pocitová báseň...
Chvějí se cáry křídel zežloutlých bělásků.
V pavučinách truchlí podťaté bodláčí.
Stíny pletou světlo ze slunečních provázků.
Doušky těl dál zem polykat už nestačí.
Láska se vystavuje na trzích marnosti.
Ze zteřelých kabátů chudoba lidem hledí.
Děvčátka schovaná v krabicích od kostí.
Muži bezmocně u stolů vzlykají a sedí.
Země se marně točí kolem zrezlého oválu.
Skrz listinu smrti vítr městem vane.
Strážní andělé teď sídlí ve stoce kanálu.
Lidé nedoufají, že zázrak se jim stane.
Skořápky duší sčítají bezejmenné modřiny.
Neduhy rozvařují kůži na přestárlé tváři.
Opuštěni Bohem byli ve zlomku vteřiny,
když začal sčítat letokruhy na svatozáři.
Komentáře (11)
Komentujících (10)