Do terénu na kole vyjel,
v rámci formy stoupající,
do lesa si s kolem zajel,
skončil však na zadní líci.
Pařez se mu v cestu připlet,
hlavou o strom zabrzdil,
v bezvědomí odvezen hned,
lékař na ARO jej uložil.
Děda po operaci vedle leží,
k hadičkám je připoután,
udržet se může stěží,
následný příběh je popsán.
Zvyklý střídat přes mantinel,
„střídat,“ vykřikl vzápětí,
hokejista z lože zmizel,
přes pelest na zem letí.
Chudák děda na posteli,
smíchy udržet se nedokáže,
hadičku trhá si z kanily,
stehy sobě rovněž páře.