ŠPORTOVEC
Usilovný športovec
pohybu sa venuje,
vychýrený svalovec
denne tvrdo trénuje.
Má vlastného trénera,
aj so stravou poradí,
prísun živín z taniera,
sacharidy vyradí.
Futbalista bývalý
kariéry sa nevzdáva,
vzťah ku športu trvalý
navždy v ňom už ostáva.
Mládežnícke oddiely
pripravuje na súťaž,
počas sviatkov, nedelí
necíti sa na obtiaž.
K súťaži sa schyľuje,
už tréningy gradujú,
bez pardónu driluje,
bicepsy sa radujú.
Medailová vidina
usadená v predstave,
hlavná méta jediná
vo svalnatej postave.
Fanúšici v hľadisku
povzbudzujú hrdinu,
sťa herec na javisku
rozochvieva hladinu.
Čo najlepší možný výkon
musí teraz dosiahnuť,
sústredený iba v úkon,
protivníka presiahnuť.
Padol rekord svetový,
vzbudil veľké ovácie,
rekordér však hotový
chrúme v kúte pistácie.
Priaznivci už skandujú
športovcovi na slávu,
potešení srandujú,
prichystajú oslavu.
Porazení súperi
zahanbení ostali,
schladia egá v kúpeli,
z popola už nevstali.
Na tabuľke výslednej
tróni slávny favorit,
na tlačovke následnej
z ód sa stáva kolorit.