Anotace: to stačí a je to jízda! O čtvrt otáčky stačí otočit jehlu v karburátoru. Vzpomínka na dobu kdy jsem chodil s kamarádem, (který už nežije) pouštět modely letadel na letiště v Silůvkách.
Jen o čtvrt otáčky
tak dej, dej si říct
to bude trysk, blesk jak z modrého nebe.
Jen o čtvrt otáčky a poznáš sám sebe
jak řítíš se tmou.
Tunelem vzhůru, to letí
úžas, úžas ten let
to naráz se mi líbí svět.
Jen o čtvrt otáčky a fííí, proud vzduchu
turbína téměř, to tryskem vzhůru vystřelí.
To dělo,
tvé tělo
se vzrušením pak chvěje.
Pane jo, skončila éra beznaděje.
Jen o čtvrt otáčky a vrtulový svist
rve tvůj model z ruky.
Už letí-letí vzhůru k nebesům.
S rachotem, kvílením motoru
letí tvůj model nahoru.
Vidíš?
Jen o čtvrt otáčky...