CYKLISTA
Na bicykel opäť sadá
vzrušene i radostne,
každý dníček kedy sa dá,
miluje ho výsostne.
V chlade, v teple,
v zime, v daždi,
v snehu, vetre,
denne, navždy.
Päťdesiatkou dole kopcom
ozlomkrky sa už rúti,
košom dáva všetkým radcom,
do pedálov ešte krúti.
Vo vlasoch ti vietor veje
idúc krásnou krajinou,
srdiečko sa tvoje smeje,
keď prechádzaš čistinou.
Na starosti nemyslíš,
doma si ich radšej zavrieš,
potom dačo vymyslíš,
východisko hádam uzrieš.
Čistý mozog, jasná myseľ,
zmocní sa ťa krásny pocit,
z poľa tebe kýva syseľ,
vzbudí v tebe ľudský súcit.
Cyklista, tak slobodný,
zastaví tam, kde len túži,
výber trasy náhodný,
s tým sa dávno už nesúži.
Na chvíľočku odpočinie,
ak únava ho premôže,
v spánku trošku spočinie,
k výkonu mu pomôže.
Pokračuje plný síl,
cíti sa zas vo forme,
ešte nejakých zopár míľ,
tak ho spolu podporme.
Veď ovzdušie nám neničí,
nevypúšťa žiadne jedy,
opreteky s vetrom fičí
každodenne okrem stredy.
Prechladnutia nepozná,
organizmus v dobrom stave,
výhovorky neuzná,
čo na rozum prídu práve.
Cyklistom sa inšpiruj,
môže ti dať cenný návod,
so životom konšpiruj,
nebež stále jak o závod.
No tak radšej spomaľ trochu,
nech sa domov vrátiš celý,
dávaj pozor, milý hochu,
spomaľ, spomaľ, mozog velí.
Příjemné číst a pronikat do řádků v kráse celistvého okamžiku v duchu předání radostí z pohybu.
02.06.2024 09:36:11 | mkinka