Kráčím alejí
bez stínů
jak zvláštní
hmmm, pardon bez krve nejsem.
Kráčím s nadějí?
bez splínů
ha, s hráčskou vášní
na prohry rozezlen.
***
Paradox vítězství
vždy s náznakem sobectví
že ten druhý prohrát musí
však ať jen to co já při prohře
prožívám si prožít zkusí.
Hmmm však druhý není jako já
a je v klidu i když prohrává
to jen já ztrácím hlavu
když s každou porážkou
ztrácím čas na nápravu.
***
Čeho copak, co jen vím
možná nad tím,
že sám nad sebou
nikdy nezvítězím.
a potřebuješ sám nad sebou zvítězit?
a proč to potřebuješ, víš?
budeš mít potom niternější klid?
budeš snad hned něčemu blíž?
24.10.2024 10:24:21 | šuměnka
Tož tohle dílo je plný "proher", ale myslím, že kdo ho zvládnul takhle napsat, si taky mnohé uvědomuje...a to z něj dělá minimálně - polovičního vítěze:-)*
Ráda jsem četla.
23.10.2024 23:03:11 | cappuccinogirl
Právě uvědomuji a dalším paradoxem je, že těch výher je mnohem více ale vnitřně jedna prohra je horší než 10 výher. Rozhodně si to uvědomuji a snažím se na tom pracovat. Jen už od té snahy bych měl přijít k výsledkům :-D
A těší mě, že jsi to ráda četla. To je hřejivý pocit. :)
24.10.2024 09:29:29 | Tom XVI