Anotace: "Mami, a mohla bys mi taky napsat nějakou básničku? Třeba o zlaté rybce..."
Zlatá rybka pluje si mořem
slaná voda dělá jí dobře
Kdyby nebyla celá ze zlata
byla by možná trochu pihatá
a nebo světle zelená, proužkatá
nebo snad růžová, jakoby nahatá
Pluje si mořem, pluje do dáli
tamhle jí mávají červení koráli
tamhle zas medúza sukýnkou zavlní
doufá, že rybička přání jí vyplní
Chce se stát na chvíli mořskou pannou
být kráskou v závojích, nestát stranou
Rybka jí zamává ploutvičkou zlatou
medúza zajásá: „Stálo to za to!"
Plavé vlasy a spanilá tvář
námořník diví se: „Jaká to zář
z pod mořské hladiny vzhůru to vychází?“
Na blízkém skalisku dívka se prochází
Je krásná k zbláznění, námořník šílí
k té žínce dostat se trvá jen chvíli
A když pak polibkem osud jí zpečetí
Medúza – dívenka skončí s ním v objetí
to je správný.. já neumím psát takový "blbůstky".. když už, tak rovnou mega blbosti a ty publikuji max. v komentářích :D
23.11.2014 22:05:46 | Amelie M.
Jo tak dítě si vyžádalo, jo? Krásná :)
09.04.2014 23:07:05 | SmallGeorge
Jo jo, je to tak. Dítko zaprosilo, maminka se zasnila jak Štěpánek v Básníkách a za pár minut byla na stole pohádka na dobrou noc :-)
10.04.2014 16:47:24 | AndreaM