Anotace: Narozeninová..! ( s porušením anotace )
Polykám hořkost rána
Přišla další rána
To když člověk pije pod obraz
A jeho houževnatost velryby
Střídají ostny
a nálada pichlavá
Směju se, jsem dikobraz
Co vyzrál nad kosti paryby
Jsem dítě v kvádru
A medvědi propadají
Plyšovému sváru
Kéž by věděli že život je nejlepší
V páru
Ach plyš!!
Nenávidím Plyš.
Nenávidím Plyš..
Pokládá pastičky a život jim uniká
Přimyká
Mazlivá
Takhle ÍQé myš
Nechci život v pasti
¨
Slyš
- jak mi srdce bije
Je to meruňka
Voňavá meduňka
Je to Jabloň
Prvorodička
Zelená se pokaždé
Než shnije
Zmije“
Plazí se a uštkne
Ne!
Ne pro radost
Brání se
Nenávidím zmije
Hadi
Ti obzvlášť prolhaní
Nenávidím je
A zlost
To je pelyněk
Hořkne
Steskne nad vlastní zlostí
Paryby vymřely
A já mám v krku zapíchlé
Kosti
Kašlu na to
Malé radosti
Kašlu
Nenávidím kašel
Kéž by zašel
Na věčnost¨
Kuckání
Vyklubaly se
Blázním
Nenávidím Jabloně
Jsou nafoukané
Radši bych chtěl být pták
V těle větroně
Vyplazovat do větru jazýčky
Mlsné
Mlsavé
Mlsavě
Ohrané jako staré desky
A žádné stesky
Když dojdeš na rozcestí
Stezky
Třesky plesky¨
Já blázním
Chtěl bych
Na botách tkaničky
A vázat uzlíčky
Abych nezapomněl
Pokaždé když se usměješ
Tak barvitě, jako mělo VČERA barvu nebe
Tu která je nezapsána
Do palet malířů
Do jídel a do talířů
Milovat se do poslední koruny
„TĚ“
A do posledních halířů
Do prázdných kapes
Zaprodat se
Oloupat kůži co Tě zmůže
Sváže
Vitráže
Než je kamenem prohodíš
V moment kdy slunce nespalo
Ještě samo nevstalo a hřálo jemně
Hřálo jemně
Jemně
Tak jemně
Jemně
Jemně
Jemně
Já tomu prostě nerozumím..
pojmenuj to názvem, který nebude mít s obsahem nic společného. to se přece k takovým básním hodí nejvíc.
03.07.2014 18:49:43 | CoT