Běží štěně podél plotu,
za sebou má koček rotu,
našlo pěknou kostičku,
rychle míří k rybníčku.
Pokud se mu útěk zdaří
voda kočkám plány zmaří,
jemu mokro nevadí,
lupiče však odradí.
Pod nohama bláto stříká,
už je skoro u rybníka,
kočky zlostně prskají,
dále jít chuť nemají.
Štěně si kost uchránilo,
což ho velmi potěšilo,
teď si bude hodovat,
nemá už se čeho bát.