Nápad mělo hejno husí,
housátka, že zpívat musí,
dohromady hlavy daly,
slavíčka hned povolaly.
Slavík spustil trylkování,
housátka jen baví hraní,
honí se a potápějí,
zpěváky prý být nechtějí.
Kejhání jim zcela stačí,
učitele vodou smáčí,
rychle vám to slávík vzdává,
husa pro zpěv není pravá.