Anotace: ... dnes, pro " Mácháčka".... :-) (ze šuplíku)
Paní zima
Dotkla se,…
posledních rudých květů.
Pokorně hlavu sklonily,
pod její dlaní.
Na skle, na kalužinách,
obrazy z jiných světů,
maluje mráz,v nichž třpytí se,
úsměv chladné paní.
Tam, kde kvetly kopretiny
a slunce sladkost dalo jahodí,
kde skřivan písní vítal nový den,
je pusto a kdo nehladoví, nechodí…
Opatrně našlapuje, kdo musí,
v bělostných stopách,co rychle mizí,
jen stěží rozeznává zem.
Se srdcem z ledu,umí být krásná,
v mrazivém objetí, umí milovat.
Je tichá, paní v bílém,
kam oko dohlédne, vše skrývá její šat.
A kdo nebojí se,od ní polibků se dočká.
Třeba i Ty, když nastavíš ji tvář…
Teď neuhýbej, zůstaň chvíli stát,
jen oči přivři… padá první vločka.