Skřivan
Anotace: Další báseň tentokrát o Skřivanovi
Slyšel jsem zpívat skřivana
když vstanu časně z rána
Když skřivan tiše zpívá
zpoza stromu se dívá
Po chvíli křídly mávne
až stín pod ním tmavne
Skřivan krouží ve vzduchu
zobák má od ucha k uchu
Už letí skřivan do dálky
do hrůzné nebeské války
Až skřivan napřesrok přiletí
skončí všech básníků prokletí
Přečteno 1977x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
Komentáře (6)
Komentujících (2)