Anotace: Chudák mraveneček.
Nese domů mravenec,
velikánský lívanec,
prý se o něj rozdělí,
při snídani v neděli.
Cesta byla daleká,
když šel kolem potoka,
smekly se mu nožičky,
tak spadl do vodičky.
Pluje tady lívanec,
na něm sedí mravenec,
jak teď končí básnička?
Oba spolkla rybička.