Anotace: Čistota platí i pro štěňátka.
Na štěňátka umazaná
zavrčela jejich máma
a že máme chytrou fenu
strčila je do bazénu
Vířivka pak v okamžení
malé šmudly v čisté mění
Asta dlouho neváhala
kolíčky si z koše vzala
Na šňůru je potom věší
že jsou čistá, moc jí těší
sluníčko jim kožich suší
proč jen mají delší uši.