Anotace: ~~~
O čem se ti v noci zdálo
panenko má keřová
o květech, či o hnízdění
o čem bylo tvoje snění
u jezu za kuropění?
O čem zdálo?
Ještě málo slunko dalo
tepla, jasu v rozednění
Dcero má, dcero má
O čem budeš dneska sníti
ty háječku březový
o pupenech
o rozvití?
O čem jiném, dcero má
jak pak budeš věnce víti
mým zeleným listovím
hlavinku svou přizdobiti
to se ví, to se ví
O kom budeš
zahrádečko
ty v noci snít
ovocná
O jablíčku, o potůčku
co ze sněhů
vodu čirou
budu pít, budu pít
O tom budu dcerenko má
dneska snít, dneska snít...
Jarní písně, znám - hraje je u nás na panely vítr ... :)
17.02.2019 14:09:36 | Ragnell