Anotace: Potkal kocour kočičku...
Potkal kocour kočičku
co číhala na myšku,
jakpak se máš micko
nechtěla bys mlíčko?
Micka kývla, řekla mňau
a mourek ji vede dál,
kolem plotu, na dvorek
vedl micku kocourek.
Po žebříku pod střechu
přímo k svému pelechu,
zde bydlím milá micko
a hnedle nalil mlíčko.
Jenom co se napila
mourek na ni dotírá,
pojď se mazlit micinko
pohrajem si malinko.
I ty mlsný kocourku
koťata máš na dvorku,
za mlíčko na oplátku
dám ti myšku ke svátku.
Doma máš svou micinu
s tou si založ rodinu
a měj plno koťátek
mě, vyprovoď ze vrátek.
S tebou chci mít koťata
micinu dám za vrata,
i ty jeden divochu
šli si hrát do pelechu.