Muzikant s houslemi
Přišel muzikant mezi nás
zakrátko rozezněl houslí hlas
Ach jak krásně uměl hrát
když slunce shořelo v západ
Každý večer zahrál na zábavě
slunci i hvězdám v dálavě
Přišel takhle se svými houslemi
za chvíli tančil s námi všemi
Když praskly houslím všechny struny
rozkutálely se muzikantovi koruny
Nemohl totiž vyhrávat pro potěšení
bez houslí nemá houslista řešení
Tak chodí s prasklou strunou
vysedávat sám pod bledou lunou
Měsíček paprsky má stále v patách
na strunný nástroj sedá stříbrný prach
Komentáře (0)