Husy
Pásla děvečka bílé husy
na kopečku nedaleko statku
však ať si někdo zkusí,
vzít housatům jejich matku
Husa ve sněhovém peří
by zobákem zle štípala
jediná se stále hašteří
neslyšela, že housátka zapípala
Husy, Husy, bílé husy
ta děvečka, jež vás pase
někam odběhnout si musí
její milý čeká na terase
Husy husy nikdo nehlídá
děvečka se brzy vdává
v šatech bílých jako křída
v rodném statku zůstává
Pásla děvečka bílé husy
teď už jako vdaná paní
když vedle ní zdřímnu si
nikdo nevyruší nás ze spaní
Komentáře (0)