Otčina
Krásná je má otčina
když se jaro vyparádí
vlasti, jsi celá rodina
stejně jako mí kamarádí
Vykvetl mák v poli
na hlavě rubínovou korunu
a nebe zbarvené od ocúnů
v němž zřím letící sokoly
Rád odpočívám v lůně
otčiny, jež domov mi dala
voda jež napájí všechny tůně
pomocnou ruku při žízni podala
Otčino, jak úrodná je půda
já a ty jsme jedna krev
ač naše rodina byla chudá
zněl vždy od nás zpěv
Přečteno 543x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
Komentáře (0)