V létě čas růží začíná
okvětí až se zbarví rudou
jako krev ve sklenici vína
její květ ke slunci se vzpíná
aby v zahradě neskončila s ostudou
Je léto a růže kvetou
královny květin v záhonu vládnou
těžko spokojí se s jednou větou
čmeláci z květu sladký pyl zametou
nemají ovšem svojí práci snadnou
V letních růžích zrovna hoří
slunce do nich stehy šije
rudé pohárky ve květu vytvoří
jenž v parném létě žízeň neumoří
když z ní větřík rosu rozlije