Mlčenlivý potůček
Anotace: báseň o horském potůčku
Horský potůček, celý život mlčel
v zimě když ledy zábly
jaro se veselí a on mlčel
jako by jeho síly slábly
Když stromy se žení, potok mlčí
zem se v květnu vdává
v jeseni pohřeb, on mlčí
a věno jim tiše opadává
Na polích právě čas žní
potůček mlčí, není líný
on zamyslel se, jakou cestu,
neušel by nikdo jiný
Horský potůček žije, ač mlčí
zurčit bude i když dávno zhynem
stříbrný lesk svítí mu z očí,
jen my se vzduchem splynem
My mrtví navěky budem mlčet
jen horský potůček všem říká,
jak lidé neslyšeli jej mluvit
teď jakoby pod vodou si naříká
Přečteno 970x
Tipy 8
Poslední tipující: Pacik, Vydima27, šerý, jenommarie
Komentáře (5)
Komentujících (3)