Anotace: ..
římská slova
prach a peří
běda, kdo jim neuvěří
.,
říman dřímá nad břízou
básně loví pod řízou
řím už dávno v popel hoří
nero ovšem v klidu tvoří
.,
s křesťany pak zatočí
předhodí je lvům
soudce, kat i rozhodčí
upevní svůj trůn
.,
přímá řeč a přísná slova
žhář se za ně
může schovat