NePohádka
Anotace: Pohádka nepohádka
Kulička štěstí
Na náměstí
Koulí se do hrubé, šedivé pěsti
Nechej mě být, splním ti přání
Zašeptá kulička, ruka se brání
A potom stiskla, jak horký balónky
Zaplnit mezeru pohřební kolonky
Zmizelo štěstí
Zmizela rána
Staví se, staví slavobrána
Ruce do pěstí
Krákorá Vrána
Komu že zazvoní kovová hrana?
Vraťme se zase do pověsti
Lidi v ní zničili bolest a strach,
Na paty cest usedl prach
Vozy se lámaly, koně ržáli
K ránu se tančilo, že nohy pálí
Navzdory prokletí kuličky bídy
Že jednou rozdrtí půl tuctu víry
Že kdo ji rozmačká, zachrání svět
Zpomalí dějiny a jejich tep
Spletla se vědma, do mlhy oděná
Lhala jim všem, zejména těm dvěma
S korunou na hlavě a ničím v nich
„Nechat ji žít, byl by to hřích!“
Zabili babiznu, zabili štěstí
Propadlo království do neštěstí
Baba zas stojí, do mlhy oděná
Nejen v té pověsti, od K.J. Erbena
A nejen v té pověsti od K.J. Erbena...
Přečteno 651x
Tipy 5
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Špáďa, danaska
Komentáře (1)
Komentujících (1)