Na zelí když zajíc šel,
mravenečka neviděl,
a že spěchal trošičku,
přišlápl mu nožičku.
Mraveneček naříká,
zajíc dále utíká,
nepomůže marodu,
ochutnat chce úrodu.
Brzy potom po lese,
sojka ten čin roznese,
to je chyba zajíčku,
ozývá se z lesíčku.
Zajíček se zastyděl,
dobré srdce ale měl,
na bolavou nožičku,
přináší med v hrníčku.