Maškrtník

Maškrtník

 

 

 

                       MAŠKRTNÍK 

 

 

 Zajedzže si hneď a zaraz 

 pripravené dobroty, 

 no nezjedz všetko spolu naraz, 

 bo z prejedania žobroty.

 

 Maškrtník to veru riadny, 

 stále čosi vyjedá, 

 no osoh z jedla takmer žiadny, 

 len jedlom nudu zajedá.

 

 Čokoládu, koláče, 

 kombinuje čerta s diablom, 

 oškvarkové pagáče, 

 napcháva sa stále jedlom.

 

 Kto ho čímsi ponúka, 

 hneď s chuťou opäť prežúva, 

 tá lahodná ponuka, 

 brucho hladu načúva.

 

 Veď to ešte malé dieťa, 

 nech sa teraz dobre naje, 

 no dávaj pozor, bo raz zje ťa, 

 kúskom chleba teba zaje.

 

 Len čo oči ráno pretiera 

 a nohavice zapína, 

 už chlieb lekvárom natiera, 

 malinovkou zapíja.

 

 Líčka tučné, bucľaté, 

 rúčky také mäsité, 

 bruško pekne guľaté, 

 širšie tričko ušité.

 

 Veď on z toho vyrastie, 

 nádejá sa babka s mamou, 

 len čo otca prerastie, 

 nadol pôjde isto s váhou.

 

 Dáme ho na športovanie, 

 nech si sám šport vyberie, 

 v Tatrách skúsi lyžovanie, 

 otec ho tam zoberie.

 

 Dobrý nápad to bol veru, 

 chlapca k športu pripútať, 

 všetky deti, čo tak žerú

 od jedla treba odpútať.

Autor Peter35, 03.06.2024
Přečteno 68x
Tipy 5
Poslední tipující: Frr, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Dobře napsáno.

03.06.2024 14:19:09 | mkinka

líbí

Ďakujem, Jíti, potešilo.

04.06.2024 15:18:46 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí