Láďa vám šel na houby,
zajímavá je to věc,
vždyť on těžko rozezná,
kozáka neb kravinec.
Hajný měl dnes poradu,
manželku doma nechal,
Láďa proto neváhal,
potěšit jí přispěchal.
Tam mu mladá ženuška,
houbařskou dala školu,
potom ještě stačili,
pomilovat se spolu.
Bez hříbků se navrátil,
proč tím se má užírat,
vždyť za týden půjde zas,
nové houby nasbírat.