Cestička k Strakovce známě se vine,
pro mě je krásnější, než všechny jiné.
Poslanci, ministři, svět nám tu voní,
nikde se nechodí, tak jako po ní.
I kdybych stranu zas, jinou si našel,
bez naši Strakovky, bídně bych zašel.
.
Cestičku k domovu si možná najdou i Kožení, Krejčířové a jiní šejdíři, pokud opravdu budou — jakožto léčebný prostředek proti finanční krizi — zrušeny daňové ráje.